Britanya Mülteci Konseyi Bölge Müdürü Carnaval Of Mercey, Kumlu'da oturan 350 Suriyeli aileye yardım kolisi dağıttı. Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu tarafından karşılanan konsey üyeleri, ilçede yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik yapılan yatırım ve çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Mültecilere yönelik sunmuş oldukları hizmetlerden dolayı konsey üyelerine teşekkür eden Karaosmanoğlu, sosyal amaçlı yapılan yatırımların Suriyeli ve Türk vatandaşların birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini söyledi.
İlçede yaklaşık olarak 3 bin 800 Suriyeli'nin yaşadığını belirten Karaosmanoğlu; “Suriye’de yaşanan iç karışıklardan dolayı ülkelerini terk ederek ilçemize sığınan Suriyelilere elimizden geldiği kadarıyla her türlü desteği vermeyi çalışıyoruz. Bu kapsamda Britanya Mülteci Konseyi ile fikir alış verişinde bulunarak ihtiyaçların belirlenmesi konusunda en doğru kararı vermeye çalıştık’’dedi. Britanya Mülteci Konseyi kendilerine vermiş oldukları desteklerden dolayı Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.