Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) teşkilatı bugün Alman BİLD gazetesi binası önünde uyarı nöbetinde bulundu. Berlin’de görev yapan 13 cami imamı ile nöbete katılan cami cemaatini BİLD gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann karşıladı.

DİTİB için basın açıklamasını okuyan organizatörlerden Süleyman Küçük, Müslümanların her türlü şiddete karşı olduklarını söyledi. “İslam barış dinidir” ifadelerini kullanan Küçük, BİLD gazetesi binası önünde toplanıp Paris’te basın özgürlüğüne karşı yapılan darbeyi kınadıklarını söyledi.

“Hepimiz bu ülkede bir arada barış içerisinde yaşamamız gerekiyor.” diye konuşan Süleyman Küçük, herkesin kendisine yakışır bir şekilde anlayışlı davranması gerektiğine dikkat çekti. İslam’ın her türlü şiddete karşı olduğunun altını çizen Küçük, “Hepimiz bu ülkede bir arada yaşıyoruz. Bizler Müslümanlar olarak kanunlara uyan insanlarız. İslam adına yapılan şiddeti kınıyoruz.” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

BİLD gazetesi adına, uyarı nöbetine destek veren vatandaşlara teşekkür eden Genel Yayın Yönetmeni Diekmann, “Merkel’in de dediği gibi İslam Almanya’nın bir parçasıdır.” dedi. “Hepimizin bu ülkede anayasal değerler saygı göstererek yaşamamız gerekiyor”. ifadesini kullanan Diekmann, bu tür yakınlaşmaların bütün Almanya’daki yaşayan Müslümanlar için faydalı olabileceğine dikkat çeki.