Almanya'nın nüfusu en kalabalık Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde ilkokula başlayan öğrenciler için ders zili çaldı. 2015 yılında ilk defa okula 'merhaba' diyen öğrencilerin ise ayrı bir heyecanı vardı. Okulun açılması ile birlikte Hıristiyan çocukları kiliseye giderken, Müslüman çocuklar için ise camide dua merasimi düzenlendi.

Altı hafta süren yaz tatilinin ardından çocuklar okula başlamanın heyecanını yaşadı. Hıristiyan çocukları okula ilk başladıkları gün kiliseye giderek dua ediyor. Ondan sonra okullarına gidiyor. Almanya’nın çeşitli camileri ise Müslüman çocukları için dua merasimi düzenliyor.

Dortmund DİTİB Eving Selimiye Camisi ve Bochum DİTİB Merkez Cami’nde okula yeni başlayan çocuklar için dua merasimi düzenlendi. Çok sayıda ailenin katıldığı programda çocuklar kadar anne ve babalarında heyecanlı oldukları gözlendi.

TEMEL EĞİTİM BAŞARIYI ETKİLİYOR

İlkokula yeni başlayan öğrenciler için program düzenleyen Bochum DİTİB Merkez Cami dernek başkanı Faruk Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, programa adını yazdıran 30 öğrenciye üzerinde isimlerinin işlendiği fincan hediye etti.

Bochum Merkez DİTİB Cami din görevlisi Fatih Balta, İslam dininin eğitime verdiği önemi anlattı. Balta, her çocuğun ailesinden alacağı temel bilgiler, onun gelecekteki başarısını belirleyeceğini ve eğitimin anne dizinde başlayarak her söylenen sözcüğün çocuğun kişiliğine konan bir tuğla olacağı şeklinde açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM AİLEDE BAŞLIYOR

Dortmund Eving Selimiye Camii'nde de düzenlenen programda bir konuşma yapan din görevlisi İbrahim Kınteş, eğitimin ailede başladığını belirtti. İmam Kınteş, ailelerin çocuklara rol model olmaları tavsiyesinde bulundu. Yapılan duanın ardından çocuklara verilen hediye ve toplu fotoğraf çekimiyle çocuklar okullarına uğurlandı.