Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kutlandı. Türk Şehitliği'nde düzenlenen törene Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üst düzey askeri erkan, iş adamları ve elçilik çalışanları katıldı.

Tören, Büyükelçi Coşkun'un şehitlik anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. Daha sonra temsili şehit mezarlarına karanfil bırakan katılımcılar, Azerbaycan şehitliğini ziyaretle devam etti.

Tören sonunda basına açıklamalarda bulunan Büyükelçi Coşkun, Çanakkale Savaşı'nın 100.yıldönümü dolayısıyla daha da anlamlı bir törenin gerçekleştirdiklerini söyledi. Coşkun, "Bugün burada öğrencilerimizle, iş adamlarımızla, büyükelçiliğimizde çalışan mensuplarımızla, silahlı kuvvetler mensuplarımızla Bakü'de biz de şehitlerimizi andık. Tabii biz Azerbaycan gibi bizim için kardeş bir ülkede, çok özel bir ülkede bu anma törenini yaparken her zaman yaptığımız gibi sadece Türkiye'den, Anadolu'dan burada şehit olanları değil, Azerbaycanlı kardeşlerimizi de anıyoruz." dedi.