Kuzey Asya'yı kapsayan ziyaret kapsamında bugün ziyaretinin ikinci durağı Güney Kore'ye gelen ABD Savunma Bakanı Carter Ashton, Kore Yarımadası'nın dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olduğunu söyledi. Ashton yarımadaya yeni tip savaş uçağı ve savaş gemilerinin getirileceğini belirtti.

Carter, üç gün sürecek ziyaretinin ilk gününde başkent Seul'e 70 kilometre uzaklıktaki Osan ABD Askeri üssünü ziyaret etti. Askerle bir araya gelen Carter konuşmasında, Kore Yarımadası'nın dünyanın en tehlikeli bölgelerinden biri olduğunu ve güvenlik için her zaman teyakkuzda bulunmanın önemini değindi. Savunma Bakanı Carter, ABD'nin bölgeye verdiği önemine de değinerek, yakın zamanda Kore Yarımadası'na yeni tip bombardıman ve savaş uçağı ile yeni tip savaş gemilerinin getirileceğini söyledi.

Carter daha sonra, Güney Kore Hava ve Uzay Operasyon Merkezi'ni gezdi. Savunma Bakanı Carter'ın Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ve Savunma Bakanı Han Min-koo ile Cuma günü görüşeceği bildirildi. Görüşmede tarafların, Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerine karşı caydırıcı stratejilerin geliştirilmesinin yollarının müzakere edeceği ifade edildi.

Savunma Bakanı ile Han'ın daha sonra, 2010 yılında Kuzey Kore tarafından batırıldığı iddia edilen Cheonan gemisinde hayatını kaybeden 46 Güney Kore denizcilerinin anısına düzenlenecek törene katılacağı bildirildi. Carter'in, kazanın ardından geçen dört yıl içinde, hayatını kaybeden denizcileri anmaya gelen ilk ABD Savunma Bakanı olacağına dikkat çeken Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilisi, bu ziyaretin, ABD ve Güney Kore'nin, Kuzey Kore'nin tehditlerine karşı güç gösterisinde bulunmak için bir şans olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kim Min-seok, Kuzey Kore'nin, Carter'in ziyaretinden iki gün önce, Doğu Denizine iki adet kısa menzilli KN-06 füzesi fırlattığını duyurmuştu.

ABD Savunma Bakanı Carter'in, cumartesi günü Güney Kore'den ayrılarak Hawaii'deki Pasifik Kumandanlığı'na geçeceği belirtildi.