Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir dokunulmazlığının kaldırılmasına sebep olan Hint kenevirini kullanmadığını açıkladı. Özdemir, "Ben sigara bile içen birisi değilim. Hint keneviri kullanmıyorum ve yetiştirmiyorum. Sadece tartışma başlatmak için o bitkiyi video görüntüsüne aldık." dedi.

Berlin Savcılığı'nın Federal Milletvekili ve Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir hakkında Hint keneviri yetiştirme suçuyla soruşturma yapabilmek için dokunulmazlığını kaldırması sonrası açıklama yapan Cem Özdemir, Hint keneviri kullanmadığını söyledi. Özdemir, "Ben sigara bile kullanmıyorum ki Hint keneviri kullanayım." dedi.

Evinin balkonunda çekildiği söylenen video görüntüsünde yer alan Hint keneviri bitkisinin kendisine ait olmadığını kaydeden Cem Özdemir, "O bitki bana ait değil. Bir yerden video görüntüsü için getirildi ve iade edildi." ifadelerini kullandı.

Amacının bir tartışma başlatmak olduğunu söyleyen Özdemir, "Kenevir kullanımı, başta Amerika olmak üzere birçok ülkede serbest. Biz alkol gibi bir uyuşturucu maddenin 18 yaşından büyük insanlara satılmasına ve sigaranın tüketilmesine karşı çıkmıyoruz fakat keneviri uyuşturucu madde olarak yasaklıyoruz. Bunun tartışılmasını istedik." dedi.

Kendisine Berlin’de bulunan ve araştırmacılar için yetiştirilen kenevir bitkilerinden bir adet gönderildiğini fakat evinde tutmak için yasal izni olmadığı için geri gönderdiğini kaydeden Türk kökenli politikacı, evinde ya da başka bir yerden Hint keneviri bulundurmadığını kaydetti.

"DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI GAYET NORMAL, SİYASİLER AYRICALIKLI DEĞİL"

Berlin Savcılığı'nın talebiyle dokunulmazlığının Parlamento tarafından kaldırılmasının normal hukuki bir süreç olarak nitelendiren Yeşiller Eşbaşkanı Özdemir, "Dokunulmazlığın kaldırılması gayet normal, çünkü hukuk devletinde kimsenin bir ayrıcalığı olamaz. Siyasetçilerin de bir ayrıcalığı yok." dedi. P

arlamentoda belirli bir sayıda milletvekilinin itiraz etmesi halinde dokunulmazlığın kaldırılamayacağını hatırlatan Özdemir, "Fakat biz herhangi bir itirazda bulunmayacağız. Hukuki süreci takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yaz ALS hastalığına dikkat çekmek amacıyla öncelikle ünlüler arasında 'İceBucket Challenge' kampanyası başlamış ve bu kapsamda insanlar bir kova buzlu suyu başlarından aşağı dökerek bunu filme çekmiş ve YouTube'da paylaşmıştı. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de bu kampanyaya katıldı ve kendi balkonunda bir kova buzlu suyu başından aşağı dökerek kaydettiği videoyu YouTube'da paylaştı. Videoda Özdemir'in yanında görülen kenevir bitkisi tartışmaya neden olmuştu.