CHP’li yöneticiler, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 25 Nisan’da Düsseldorf’ta yapacağı Almanya çıkarması öncesi basın toplantısı düzenleyerek buluşmayı ve gündemi değerlendirdi. Yurtdışındaki Türklerin sorunları çözümlerini tespit edip seçim bildirgesine koyduklarını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl; tüm bunların, kuracakları Göçmen Bakanlığı tarafından ele alınacağını söyledi.

Köln şehrinde basına açıklama yapan Tekin Bingöl, CHP’nin seçim kampanyalarına Almanya’dan start vereceğine dikkat çekerek, buluşmanın Avrupalı Türkleri çok heyecanlandırdığını, binlerce kişi kendilerine ulaşarak katılacağını bildirdiğini aktardı.

"BAZI PARTİLER YURTDIŞINDA MANEVİ DUYGULARI İSTİSMAR EDEREK ÖRGÜTLENDİ"

Yurtdışında teşkilatlanmaya geç başlasalar da üç yılda tüm dünyada örgütlendiklerini belirten Bingöl, “Bazı partiler birçok yerde manevi duyguları istismar ederek örgütlendi.” eleştirisini getirdi. CHP’nin seçim bildirgesinin medya ve kamuoyunun gündemine damgasını vurduğunu belirten Bingöl, yurtdışındaki Türkleri çok önemsediklerini vurguladı. Vize sorunundan çifte vatandaşlığa, emeklilikten dil sorununa kadar tüm sorunları ve çözümlerini tespit ederek seçim bildirgesine koyduklarını belirten Bingöl, Göçmen Bakanlığı müjdesi verdi. Bingöl “Her şeyden önce bir Göçmen Bakanlığı kuracağız. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunları böyle bir bakanlık tarafından ele alınarak çözülmeli.” dedi.

YURTDIŞI SEÇİM BÖLGESİ VAADİ

Yurtdışında 8 Mayıs’ta başlayacak olan oy kullanma işlemlerine deyinen Bingöl, “Arkadaşlarımız sandık koruma tedbirleri konusunda tüm dünyada örgütlenmelerini yüzde 99,7 oranında gerçekleştirdi.” dedi. Yurtdışından milletvekili adayı göstermedikleri eleştirisinin doğru olmadığını kaydeden Bingöl, Murat Bülbül örneğini verdi ve “İki yıl önce Parlamento’ya kanun teklifi vererek Yurtdışı Seçim Bölgesi oluşturulsun dedik. Buradan milletvekilleri seçilecekti. Ama bu iyi niyetimiz başta iktidar tarafından yok sayıldı, destek verilmedi. Ama 7 Haziran sonrası kuracağımız hükümette Yurtdışı Seçmen Bölgesi’ni oluşturacağız.” dedi.

YURTDIŞI SEÇMEN BÖLGESİ YAPILSAYDI 200 CİVARINDA ADAY OLURDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ise “Eğer o yasa teklifimiz hükümet tarafından desteklenseydi, yurtdışında 200 civarında milletvekili adayı olacaktı. AKP 2002 yılından beri verdiği sözleri tutmuyor, baraj korunuyor.” dedi.

Milletvekili Süleyman Çelebi ise “25 Nisan’daki buluşma asıl buradaki vatandaşların mesajının Türkiye’ye ulaşması için önemli.” diyerek katılım çağrısı yaptı.

Toplantıya ayrıca milletvekili adayı Necdet Saraç, CHP KRV Birliği Başkanı Cemal Bulut, CHP Köln Başkanı Hüsnü Şahin ve Basın Sorumlusu Günay Çapan da katıldı.