Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in dört günlük İngiltere ziyareti, başkent Londra’da Kraliçe 2. Elizabeth’in düzenlediği karşılama töreniyle başladı.

Çin’den İngiltere’ye on yıl sonra ilk kez devlet ziyareti gerçekleştirmek üzere gelen Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan için başkent Londra’da karşılama töreni düzenlendi. Kraliyet ailesinin resmi konutu Buckingham Sarayı’na yakın Kraliyet Atlı Süvariler (Horse Guards) tören alanında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Başbakan David Cameron ve İçişleri Bakanı Theresa May, Çin liderini karşılamak için hazır bulundu. Bu arada Green Park'ta 41 pare top atışı yapıldı.

Karşılamanın ardından Xi, Kraliyet Şeref Kıtası'nı selamladı. Selamlamanın ardından Süvari Birliği eşliğinde Kraliyet atlı arabaları tören alanına geldi. Kraliçe Elizabeth, Çin Cumhurbaşkanı’na Buckingham Sarayı’na kadar aynı arabada eşlik etti. Çin ve İngiliz bayraklarıyla donatılan Mall Caddesi'nden geçerek Buckingham Sarayı'na ulaşan dünya liderleri, sarayın giriş kapısının önünde basın mensuplarına poz verdikten sonra Kraliçe’nin ev sahipliğini üstlendiği öğle yemeğine geçti.

Çin lideri Xi Jinping’in Kraliçe Elizabeth’in düzenlediği öğle yemeğinin ardından İngiltere parlamentosunda Lordlar Kamarası üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Hemen ardından Galler Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla ve Cambridge Dükü Prens William ile görüşecek olan Çin liderinin, akşam saatlerinde ise Başbakan David Cameron ve ana muhalefet İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn’le ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor. İngiliz liderlerle görüşmesinin ardından ise Xi, Kraliçe 2. Elizabeth’in Buckingham Sarayı’nda düzenleyeceği resepsiyona katılacak.