Çin’de çaresiz bir baba, 9 yaşındaki hasta çocuğunu tedavi ettirebilmek için at maskesi takarak para kazanıyor.

Çin medyasına göre, Anhui eyaletinin merkezi Hefei şehrinde 38 yaşındaki çiftçi baba Chen Yuntao, 9 yaşındaki lösemi hastası oğlunu tedavi ettirmek için at maskesi takarak ve para verenleri üstünde eğlendirerek para kazanıyor. At maskesi takan Chen, sokağın bir kenarında çevreden geçenlere, "iyi insanlar, sırtıma binin" diyor ve bir seferinin 5 yuan (2,17 TL) olduğunu belirtiyor. Çin medyasına göre, çevreden geçen 40 yaşlarındaki bir kadın da çaresiz babaya 100 Yuan (43 TL) verdi.

Memleketi Bozhou şehrinde inşaatta çalışarak aylık yaklaşık 850 TL kazanabilen Chen’ın beş yaşında da bir oğlu var. Eşi ise evde çocuklara bakıyor.

Çaresiz olduğunu ve daha önce 12 kez kemoterapiye giren oğlu için para bulmaktan başka yol olmadığını ifade eden Chen, 2011'de konulan teşhisten bu yana oğlunu bir şekilde tedavi ettirip, okuluna gitmesini arzuladığını belirtti. Durumun medyaya yansımasının ardından Bozhou şehri gönüllüler derneği de dertli babaya 8 bin yuan (3 bin 475 TL) yardım yaptı.

Baba Chen, şu an operasyon için 50 bin yuan (21 bin TL) hazırlamış ve bu paranın operasyon için yeterli olduğunu; ancak operasyon sonrasındaki masrafların ne kadar tutacağını da şimdiden bilemediğini söylüyor.