Doğu Akdeniz üniversiteleri ARGE Proje Pazarı ve Proje Yarışması Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA),TÜBİTAK ve Osmaniye Valiliği öncülüğünde 12 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti.

66 projenin yer aldığı 5. Doğu Akdeniz Üniversiteleri AR-GE Proje Pazarı ve Proje Yarışması ödülleri bilim kurulunun oyları neticesinde sahiplerini buldu. 5. Doğu Akdeniz Üniversiteleri AR-GE Proje Pazarı ve Proje Yarışması’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı konuşmasında “OKÜ’nün Osmaniye ve bölgesi için attığı önemli adımlardan birisi olarak görülen bu etkinlikte birlikte yer aldığımız 12 üniversite yönetimine, üniversite-sanayi işbirliği noktasından her zaman destek gördüğümüz sanayicilerimize, iş adamlarımıza Proje Yarışması’nın düzenlenmesinde emeği geçenlere başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk olmak üzere Organizasyon Komitesine, Düzenleme Kuruluna, Bilim Kuruluna, projeleri ile yarışmaya katılan proje sahiplerine, DOĞAKA’ya, TÜBİTAK’a ve Osmaniye Valiliği’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Akademik ve iş dünyası kategorisinde ise mansiyon ödülünü Çukurova Üniversite’sinden Ayhan Ertaş, Kerem Selvi, Ali Yaltırık ve Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Bircan’ın yaptığı ‘Elektro-Solar: Elektrik ve Solar Enerji Kaynaklı Araç Tasarımı ve Analizi’ projeleri ile OKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk’ten aldı.
Akademik ve İş Dünyası kategorisinde ‘İnsansız Hava Araçları (Uav) için Sesli Kontrol Yazılımı Geliştirilmesi’ proje adıyla katılan Zirve Üniversitesi’nden Ahmad Soliman Masri, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şanver üçüncü olup ödüllerini Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe’den, ‘Pnömatik Tahrikli Vücut Ağırlık Destekli Yürüyüş Rehabilitasyon Ortezi’ projesiyle katılan Çukurova Üniversitesi ve ABTÜ den Yrd. Doç. Dr. Mehmet İ. Sarıgeçili ve Arş. Gör. Hüseyin Emre Özgür ikinci olup ödülünü Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz’den, ‘Kişiye Özel Ortopedik İmplant (Diz Protezi) Geliştirilmesi’ projesiyle katılan Çukurova Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Bircan’a ödülü OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı tarafından takdim edildi.
Mansiyon Ödülü MKG Mühendislik tarafından 500 TL olarak verilirken her iki kategoride yarışanlara ise Ultrabook ve dizüstü bilgisayarlar ödül olarak verildi.