Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Kıbrıs (Rum Kesimi), kalbimizde ve aklımızdadır. Burada bulunmam, Kıbrıs ve sürdürülebilir bir çözüm çabanızın bizim de önceliğimiz olduğunu ve desteğimizi sembolize ediyor." dedi.

Başbakan Çipras pazartesi sabahı Larnaka Havalimanında Rum Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulidis ve Yunanistan'ın Kıbrıs (Rum Kesimi) Büyükelçisi Vasilios Papaioannu tarafından karşılandı.

Burada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis 'e hitaben kısa bir açıklama yapan Başbakan Çipras, "Kıbrıs (Rum Kesimi), kalbimizde ve aklımızdadır. Yeni hükümet adına burada bulunmam, Kıbrıs ve Kıbrıs'ta sürdürülebilir bir çözüm çabanızın bizim de önceliğimiz olduğunu ve bu çabanızı desteklediğimizi sembolize ediyor." dedi.

Anastasiadis'in bu çabasını Sürdürmesini isteyen Çipras, yeni hükümetin, Helenizmin ses ve gücü ile kendisine layık haklarını kazanabilmesi için destek olacağını vurguladı. Yunan Başbakan, Kıbrıs'ın (Rum) Yunanlar için özel bir sembolik yanı olması nedeniyle ilk ziyaretini de buraya yaptığını belirtti.

Başbakan Çipras, ilk yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne yapıyor. Bu sabah başlayan ziyaretinde Çipras'a Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ve Devlet Bakanı Nikos Pappas eşlik ediyor. Çipras, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve parti liderleri ile Kıbrıs sorunu, ekonomik konular ve ikili ilişkileri masaya yatıracak.
Başbakan Çipras'ın Rum ve Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüşmesi de bekleniyor.

Çipras, Kıbrıs Rum Kesimi ziyaretinin ardından İtalya, Brüksel ve Paris'i de ziyaret edecek.