Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ‘rahatlık olması için’ tek bir e-mail adresi kulandığını belirterek, “E-posta adresleri için sadece ikinci bir email adresi kullanmam ve ikinci bir telefon taşımam daha iyi olurdu." dedi.

Demokrat Parti’nin ABD başkanlık seçimlerinde en güçlü adayı olarak gösterilen Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanlığı döneminde resmi yazışmalar için kendi email adresini kullandığının ortaya çıkmasıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Birlemiş Milletler’de düzenlenen "Kadınların Konumunun Güçlendirilmesi Prensipleri" başlıklı programın ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Clinton, resmi yazışmalarda kişisel email kullanmanın yasa dışı olmadığını dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı’nın kişisel email kullanımına izin verdiğini ve bu yönüyle kişisel emailini kullanmış olmasının bir sorun teşkil etmediğini dile getiren Hillary Clinton, "Kendi kişisel email adresimi rahatlık olması için tercih ettim. Çünkü iki cihaz (telefon) yerine sadece bir cihaz taşımanın daha kolay olacağını düşündüm.” dedi. Clinton, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde tek telefon taşımanın sorun olarak görülmediğini ayrıca yazışmalarının bir çoğunun diğer yetkililer tarafından da görüldüğünü sözlerine ekledi.

Kendisinin görevden ayrılmasından sonra bakanlığının eski dışişleri bakanlarından kendi kişisel emaillerinde bulunan resmi yazışmaları talep ettiğini kaydeden Hillary Clinton, kişisel adresinden resmi yazışmaları içeren ve yazılı halde 55 bin sayfa tutan emailleri Dışişleri Bakanlığı’na teslim ettiğini dile getirdi. Clinton, “Bu emailler hakkında benzeri görülmemiş bir adım atarak kamuoyu ile paylaşılmasını istedim.” şeklinde konuştu.