Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. CPJ, Keneş'in derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, attığı tweet nedeniyle gazetenin merkez binasında polisler tarafından gözaltına alındı. Türkiye'de özgür medyaya uygulanan baskılara ve gazetecilerin tutuklanmasına dünyanın farklı kesimlerinden tepki yağdı.

CPJ'nin yayınladığı açıklamada, ''CPJ, Bülent Keneş'in tutuklanmasını kınıyor'' denildi. CPJ, böyle bir demokrasi anlayışının Avrupa Birliği’ne girmek isteyen ülkeye yakışmayacağını söyledi.

CPJ adına açıklama yapan kurumun Avrupa ve Orta Asya Koordinatörü Ninan Ognianova, "Biz Bülent Keneş'in derhal serbest bırakılması ve basın üzerindeki amansız darbelerin durdurulması için Türk yetkililerine çağrıda bulunuyoruz" çağrısı yaptı.

Türkiye’de muhalif basına karşı her gün yeni bir davanın, kovuşturmanın açıldığına dikkat çeken Ognianova, "Gün geçmiyor ki Türkiye'de bağımsız veya muhalif seslere karşın bir kovuşturma, tutuklama, saldırı ya da engel çıkarılmadığı gün olsun. Böyle bir rekor, Avrupa Birliği'ne girmek isteyen çağdaş bir demokrasiye yakışmaz’’ diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Bürüksel’de yayınladığı ‘Avrupa Birliği’nde Basın Özgürlüğü Değerlerine Karşı Risk ve Eylem Mücadeleleri’ başlıklı raporunda CPJ, Türkiye'ye yönelik 'dipsiz basın özgürlüğü kaygısı' taşıdığını dile getirmişti. CPJ, raporunda AB’ye seslenerek Türkiye ile üyelik müzakerelerine basın hürriyetini de dahil etmeleri çağrısında bulunmuştu.