Danimarka’daki Türkiye kökenli milletvekillerinden Yıldız Akdoğan, "Türkiye; politik, ekonomik kültürel… her alanda büyük bir kaos içerisinde. Demokrasi yolundan zikzak yapılıyor. Hem AB açısından hem de Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından önemli bir geriye gidiş var.’’ dedi.

Türkiye’de son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na konuşan Akdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olarak ise ‘‘Erdoğan kendini (Fransa Kralı) 14. Louis sanıyor galiba. Biliyorsunuz o da kendini güneş tanrısı zannederdi.’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal Demokrat Partili milletvekili Akdoğan tutuklu gazetecilerle ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: “Demokratik bir ülkede o kadar gazeteci hapiste olamaz. Basının 4. kuvvet olması gerekiyor. Basın sana kritik sorular sormak zorunda. Bu basının görevidir. Yoksa demokraside çatlaklar oluşur.”

Türkiye adına endişeli olduğunu belirten Akdoğan, Ortadoğu’daki karışıklıkların AB’nin Türkiye’ye çok daha sert tepki göstermesini engellediğini söyledi. Akdoğan, “AB sürekli bu konuda tepkili açıklamalar yapıyor. Ama bence daha çok gündeme gelmesi gerekir. Ortadoğu’da durum şimdiki kadar karışık olmasa AB’nin tepkisi çok daha sert olurdu.” dedi.