Danimarka hükümeti bir süreden beri ülkede bulunan ancak İsveç’e gitmek isteyen mültecilere sonunda izin verdi. Mülteciler bugünden itibaren İsveç’e resmi yollarla geçmeye başladı. Ancak Danimarka’nın bu kararı İsveç tarafından hoş karşılanmadı. İsveç hükümeti daha önce yaptığı açıklamada Danimarka’nın AB kurallarına uyması ve ülkesine gelen bütün mültecileri kayıt altına almasını istemişti.

Danimarka hükümetinin kararının ardından ülkenin güneyindeki Rodby şehrinde bir istasyonda tutulan mülteciler İsveç’e doğru yola çıktı. Mültecilerin tamamı çeşitli kişiler tarafından araçlarla istasyondan alındı. Bu kişilerin, mültecilerin İsveç’teki yakınları olduğu tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ise "Baskı altında olduğumuz doğru bir şey. Kaçan mülteciler Danimarka’ya geliyor. Burası huzurlu ve güvenli bir ülke. Bazı mülteciler Danimarka’da kalmak istemediğini ve İsveç'e gitmek istediklerini söylüyorlar. Şu an karşı karşıya kaldığımız durum sadece bir mülteci sorunu değil. Bu bir göçmenlik sorunu." dedi.