Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenlik birimlerine terörle mücadele etmeleri için 23 Temmuz’da talimat verdiklerini açıkladı.

Seçim kampanyası kapsamında ilk konuşmasını Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapan Ahmet Davutoğlu, “Birileri, puslu havayı seven çakallar, Türkiye’ye pusu kurmak için bekleyenler 20 Temmuz günü bir düğmeye basmışçasına hareket ettiler.” dedi. IŞİD, DHKP-C ve PKK’nın art arda saldırılara başladığını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti: “O çakallar, bu saldırılarını 23 Temmuz’a kadar sürdürdüler. 23 Temmuz’da yaptığımız güvenlik zirvesini müteakiben bütün güvenlik birimlerimize, askerimize, polisimize, istihbaratımıza tek bir talimat verdik. Madem ki bu terör örgütleri DEAŞ (IŞİD), PKK; DHKP-C bize, Türkiye’ye savaş ilan etmiştir, hepsinin haddini bildireceksiniz, tuzak kuran hepsinin tuzaklarını başlarında parçalayacaksınız. Ve nitekim o günden bugüne kadar kararlı bir mücadeleyi sürdürüyoruz.”

O günden itibaren düzenlenen operasyonlardan örnekler veren Davutoğlu, “Şimdi de şehirlerimizin etrafında olup da bu şehirlerimize baskı oluşturan ne kadar illegal yapılanma varsa hepsini tek tek sökecek, Türkiye’nin her santimetrekaresinde kamu düzenini kesin olarak ihdas edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinde aldıkları yüzde 41’lik oya rağmen parlamentoda 4 partinin var oluşuyla birlikte tek parti hükümeti kurma imkanı bulamadıklarını hatırlatan Ahmet Davutoğlu, o gün ülkede bir saniye bile yönetim boşluğu oluşmasına fırsat vermeyeceklerini söylediklerini hatırlattı.

CHP’nin bu süreçte ‘AK Parti karşısındaki blok’ siyaseti ile milleti kutuplaşmaya teşvik ettiğini MHP lideri Bahçeli’nin ise ‘biz hiçbir hükümet formülünde yokuz’ dediğini söyleyen Davutoğlu, “Birkaç gün sonra HDP yetkililerinin bir kısmı halkı neredeyse silahlanma çağrısı ile ayaklanmaya davet etti.” dedi.

Davutoğlu, blok siyasetine karşı ‘birik’, ‘her şeye hayır’ diyen partiye karşı ‘millet ne diyorsa ona evet’, ‘terör’ siyasetine karşı ‘huzur’ siyaseti dediklerini dile getirdi.