Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Washington'da bulunan öğrenciler, Beyaz Saray’ın da yer aldığı Başkanlık Parkı’nda hünerlerini sergiledi. Onlarca farklı ülkeden öğrenci, kurulan dev sahnede Başkanlık Parkı’ndakilere gösteri yaptı.

Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarından gelen dünya çocuklarının kendi ülkelerinin kültürünü yansıtan şarkı ve dans gösterileri büyük beğeni topladı.

Programın sunuculuğunu tanınmış komedyen Dan Nainan yaptı. Öğlen saatlerinde gerçekleşen programa sıcak havanın tadını çıkarmak için yürüyüşe çıkan Amerikalılar da yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, söylenen şarkılar ile tempo tuttu. Dans gösterilerini hayranlıkla izledi.

Programı izleyen Kerry Pittsburgh, dil ve kültür festivalinin olağanüstü bir program olduğunu söyledi. Dünya genelinden farklı kültürlerde şarkıları izleme fırsatı bulduğunu söyleyen Pittsburgh, “Bu harika” dedi.

Amerikalı David Reed ve Pakistanlı Alut Zahra, müze ziyareti yaptıkları sırada dev sahneyi görüp programı izlemeye geldiklerini söyledi. Alut Zahra, “Programı çok beğendim. Çok renkli bir gösteri. Çok farklı müzikler dinledim. Özellikle Teksaslı öğrencilerin performansını çok beğendim.” dedi. David Reed, programın çeşitliliğinden övgüyle bahsetti ve çok beğendiğini söyledi.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Washington ayağı ABD Kongresi’nde düzenlenecek özel program ve öğrencilerin Beyaz Saray ziyaretleri ile devam edecek.