Bir günlük ziyaret kapsamında Moldova’ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Natalya Gherman, Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti ve Gagauz (Gökoğuz) Özerk Bölgesinde görüşmelerde bulunduktan sonra Türkiye'ye geri döndü.

Moldova Dışişleri Bakanı Natalya Gherman ile görüşen Çavuşoğlu, stratejik işbirliği protokolü imzaladı. İki ülke hükümetleri arasındaki anlaşma, teknik yardım, sanayi, ticaret, alt yapı yatırımları, eğitim, sağlık ve kültür konularını kapsayacak.

Bakan Çavuşoğlu, Moldova - Türkiye arasındaki 14 Eylül 2014’te imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasının kısa zamanda Türk Parlamentosunda onaylanacağını belirterek güvence verdi. Moldova’nın Avrupa Birliği yolundaki ilerlemesi kapsamında reformlar konusunda farklı alanlarda yardıma hazır olduklarını ve Moldova'nın toprak bütünlüğünü desteklediklerini söyledi.

Ardından Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti tarafından kabul edilen Çavuşoğlu iki ülke arasında ilişkilerin pozitif yönde ilerleyeceğini ifade etti. Öğleden sonraki temaslarını Moldova’ya bağlı Gagauz Özerk Bölgesinde devam ettiren Çavuşoğlu, Başkan Mihail Formuzal, Meclis Başkanı Dimitriy Konstantinov ve yeni dönem Başkanı seçilen İrina Vlah ile görüştü. Mevkidaşı Gherman ve Çavuşoğlu, tadilatı TİKA tarafından daha önce gerçekleştirilen yaşlılar Huzur Evi’ni ziyaret etti.

Moldova Başkabanı Krill Gaburiç, "Karşılıklı atılan adımların ekonomiyi güçlendireceğini ümit ettiğini" söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ülkesine davet etti. Temaslarını tamamlayan Çavuşoğlu gece saatlerinde Türkiye’ye döndü.