Latin Amerika temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Kolombiya’nın başkenti Bogota'da Kanserle Savaş Merkezi'ni ziyaret etti. Emine Erdoğan, yerli kabile üyeleri ile de buluştu.

1960'da kurulan Kanserle Savaş Merkezi, erken kanser teşhisi konusunda ülke genelinde yaptığı büyük kampanyalarla tanınıyor. Ziyaret sırasında merkezin direktör ve doktorlarının yaptığı sunumda kanser hastalıklarının tedavisinde alternatif tıp ve bitki tedavisinin yerine dair de bilgiler verildi.

Kemoterapi tedavisi gören hastaları da ziyaret eden Erdoğan, merkezin çalışmalarını dinlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Organik tarım, hava temizliği ve doğal beslenme gibi konuların birbirleriyle bağlantılı olduğunu, devletlerin bu konulara çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti. Koruyucu hekimliğin çok önemli olduğunu, kendisinin de çok ilaç kullanmamaya dikkat ettiğini ve daha çok doğal yollarla tedaviyi öncelediğini söyledi.

EMİNE ERDOĞAN’DAN SANAT VE ZANAAT OKULUNA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bogota Externado Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen '1915: Osmanlı İmparatorluğu’nun En Uzun Yılı' başlıklı sempozyumda yaptığı konuşmayı dinleyen Emine Erdoğan ardından Domingo Sanat ve Zanaat Okulu'nu ziyaret etti.

Erdoğan, Kolombiya’nın önde gelen bir ailesi tarafından kurulan ve geleneksel Kolombiya el sanatlarının yaşatılmasının amaçlandığı okulda tekstil, deri, yün ve ahşap atölyelerini gezdi; öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Emine Erdoğan’a, sömürge dönemi mimarisinin izlerini taşıyan Zanaat Okulu'nda Kolombiya kahvesi ikram edildi ve karşılıklı hediye takdiminden sonra anı defteri imzalandı.

Emine Erdoğan’ın Bogota ziyaretine Sümeyye Erdoğan ve Bakan eşleri de katıldı.