Erbil’de yaşayan Hıristiyanlar, IŞİD karşı verilen mücadelede şehit olan Peşmerge ailelerine iftar yemeği verdi. Erbil’in Hıristiyan mahallesi olarak bilinen Ankava’da ikamet edenlerin, organize ettiği iftar yemeği büyük ilgi gördü. Ünlü restoranda verilen iftar yemeğine; aralarında çocukları şehit düşen Peşmerge aileri, din adamları ve Peşmerge komutanlarının bulunduğu yaklaşık 250 kişi katıldı.

İftar yemeğinde ayrıca Kürdistan Alimler Birliği Derneği Başkanı Abdullah Said, Diyanet İşleri Bakanı Kemal Müslim, Meryem Azra Kilisesi Başkanı Matran Beşşar Mitverde de hazır bulundu.

Peşmerge’nin IŞİD karşısında verdiği mücadeleden gurur duyduklarını ifade eden Ankava Mahallesi Temsilcisi Ala Henna, iftar vermeyi küçük jest bir ve vefa borcu kabul ettiklerini aktardı.
Henna," Sizin oğullarınız, babalarınız, kardeşleriniz, bizi korumak için canlarını verdi. Size ne yapsak bedelini ödeyemeyiz. Size yaptığımız küçük jest bir tek damla kanın bedeli bile değildir.” ifadelerini kullandı.

Ankava’da bulunan Meryem Azra Kilisesi Başkanı Mitverde ise bölgede yaşayan farklı etnik ve dine mensup olanların arasındaki kardeşliğe vurgu yaptı.
Mitverde,” Biz yüz yıllardır beraber yaşıyoruz. İlişkilerimiz her zaman saygı ve sevgi çerçevesinde cereyan etmiştir. Onun için iyi ve kötü zamanlarda hep birbirimizin yanında olduk.” dedi.

Diyanet İşleri Bakanı Müslim ise Ankava sakinlerinin bu jestinin çok büyük anlamlar taşıdığını vurguladı.
Müslim,” IŞİD’in tek isteği farklı etnik, din ve mezhepler arasında kargaşa çıkarmaktır. Ne yaptıysa bunu başaramamıştır. Bugün hepimizin bir masada toplanması bunun en güçlü kanıtıdır.” şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Karwan Kerim,"Şehit ailesi olarak Ankava sakinlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kimse aramızdaki kardeşliği bozamaz. Buradan IŞİD’e büyük bir mesaj verilmiştir.” dedi.
İftar yemeğinin ardından, Ankava sakinlerinin aralarında topladıkları para Peşmerge ailelerine dağıtıldı.