Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Erbil şehrinde dün meydana gelen patlamada ölen 2 kişinin Türk olduğu kesinleşti. Dün akşam şehrin Ankawa bölgesinde meydana gelen intiharı saldırısında, özel bir şirketin Orta Doğu temsilcisi Bülent Önen adlı Türk vatandaşının hayatını kaybettiği kesinleşmişti. Olayda THY'de çalışan bir Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği belirtildi. Türk vatandaşının ismi hennüz açıklanmadı. Hayatını kaybeden Türklerin cenazeleri Diyarbakır'a gönderilecek.

Olayda yaralanan Murat Peker ve Sabriye Alginer adlı Türklerin durumu ise iyi. Özdal Albayrak isimli Türk vatandaşının durumunun ise kritik olduğu belirtildi.
Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Türk iş kadını Sıdkıya Avcıoğlu, başkanlığını yaptığı işadamları derneğinin iki üyesi Murat Peker ve Sabriye Alginer'in Nili adlı kafede iş görüşmesi yaptıkları sırada patlamanın meydana geldiğini söyledi. Avcıoğlu:" Üyelerimiz de kafede iken bir kişi içeriye girip üzerindeki bombayı patlatmış. Umarım yaralı arkadaşlarımızı Türkiye'ye göndeririz." şeklinde konuştu. Yaralı Türk vatandaşlarının özel bir uçakla Ankara'ya gönderilmesi bekleniyor.