Irak Kürdistan Bölgesi'nin merkezi Erbil'de sabahın ilk ışıklarıyla camileri dolduran Müslümanlar Ramazan Bayramı’nı sevinçle karşıladı. Her sene olduğu gibi bu yıl da Celil Hayyat Camisi’ne yüzlerce Müslüman bayram namazı için akın etti.

Bayram namazında Erbil Valisi Nevzat Hadi ise Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) siyasi büro üyesi Ali Hüseyin hazır bulundu. Namazın ardından, Müslümanlar birbirleriyle bayramlaştı.

Terör örgütü IŞİD sebebiyle evinin terk ederek Erbil'e sığınan Ahmet Ali isimli, "Bizi burada en güzel şekilde ağırlayan Kürdistan halkına teşekkürlerimi arz ediyorum. En başta Barzani’ye saygı ve sevgimi sunuyorum. İnşallah hep beraber IŞİD belasından kurtulup memleketlerimize tekrar kavuşacağız.” şeklinde konuştu.

Ramadi’den gelen Hadi Osman ise "Burada Arap, Kürt, Türk birbiri ile tokalaşıp bayramlaşıyor. Bu güzelliği sadece İslam ruhu ile yakalayabiliyoruz. Umarım IŞİD belasından sonra bir daha bu topraklara nifak tohumu gelmeyecek.” dedi.

Erbil Valisi Nevzat Hadi ise, cephelerde görev yapan Peşmergelere selam gönderdi. Hadi, "Peşmergelerimiz sayesinde bayram havasını yaşadığımızı unutmamız lazım. Biz burada bayram ederken onlar ön cephelerde IŞİD’e karşı savaşıyor. Kendilerine ve aileleri önünde saygı ile eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.