Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Strasbourg şehrinde düzenlenen 'Milyonlarca nefes teröre karşı tek ses' mitingine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, geçmiş dönemden farklı olarak sadece teröriste değil, teröre karşı da mücadele edildiğini söyledi. Erdoğan ''Biz terörle mücadele ediyoruz, bölgede yaşayan kardeşlerimizle değil.'' ifadesini kullandı.

Fransa'daki mitingde teröre ve teröristlere karşı mücadeleye devam edildiğini belirten Erdoğan, bu defa sadece teröristle değil, terörle de mücadele edildiğini belirterek “Terörü ortadan kaldırdığımız zaman, terörist sorununu da kendiliğinden çözmüş olacağız.” dedi. Bölgede yaşayanlarla değil terörle mücadele edildiğine dikkat çeken Erdoğan, ''Bizim sorunumuz benim Kürt kardeşlerimle değil, bizim sorunumuz terörledir, teröristledir.'' diye konuştu. Terör örgütünün de sırtını ona yaslayan partinin de kesinlikle Kürt temsilcisi olamayacağına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi: ''Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası konusunda, hiçbir Kürt kardeşim 78 milyon vatandaşımızdan farklı düşünmediğini biliyorum.”

Asıl tehlikenin birlik ve beraberliğe verilen zarar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: ''Bizim için asıl büyük tehlike terör örgütünün eylemleri değildir, onların üstesinden geliyoruz. Bu kadar yetti ara verelim yok, devam. Milletimizin huzurunu, birliğini tesis edinceye kadar devam. Asıl tehlike milletimizin birliğinin, beraberliğinin, bin yıllık hukukumuzun zarar görmesidir.”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Hizmet Hareketi'ne yaptığı ithamlara burada da devam etti: "Bu terör örgütü ile beraber, bu PKK ile beraber bunlar da çalışıyor mu? Bunlar da çalışıyor. Bu paralel devlet, bunlar beraber iş tuttular. Bunlar hep yakından izliyoruz, yakından takip ediyoruz. Sonuna kadar izleyeceğiz, sonuna kadar takip edeceğiz. Onlar da şu anda sürekli Türkiye’den kaçıyorlar." Erdoğan ayrıca, “Ve onun için savruldular. Şu anda kaçıyorlar. Ne demiştim hatırlayın, inlerine gireceğiz demiştim. Hepsinin inlerine giriyoruz. Terör örgütünün de bunların da.” ifadelerini kullandı.

"Bu tezgahı kuranların başına evelallah geçireceğiz hiç merak etmeyin." diye sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı, bu mücadelede şehit düşenlerin olduğunu aktardı ve şehitler ile ilgili ayeti hatırlatarak şunları söyledi: "Onlar Allah tarafından rızıklandırılırlar, ama onu biz anlayamayız ve onlar diridir, ölü değildir, ama onu da anlayamayız."

Terör örgütlerini akrebe benzeten Erdoğan şöyle devam etti: "Eninde sonunda kendilerini taşıyanları, destekleyenleri, kullananları da sokarlar. Çünkü karakterleri budur. Gelin bu insanlık düşmanı örgüte karşı hep birlikte mücadele edelim. Teröre karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim. İnanın bana o zaman sadece çok daha güvenli bir Türkiye'ye değil; aynı zamanda çok daha güvenli bir Avrupa'ya, çok daha güvenli bir dünyaya kavuşacağız."

Avrupa'da yaşayan Türklere de çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulundukları ülkelerin vatandaşlığa geçmelerini istedi. Fransa'da 650 bin Türk yaşadığını; ancak sadece 300 bininin vatandaşlığa geçtiğini hatırlatan Recep Tayyip Erdoğan, ''Buradan cumhurbaşkanınız olarak söylüyorum. İkinci vatandaşlığı almaya müracat edin.'' dedi. Avrupalı Türkleri 1 Kasım seçimleri için oy vermeye çağıran Erdoğan, "Sandıkları patlatacaksınız, buna inanıyorum.'' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı kendisine bu yönde gelen eleştirilerle ilgili de ''Ben halkının oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak milli iradenin önemini her yerde anlatmak durumundayım.'' diye konuştu.