Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın başkenti Cakarta'taki resmi temaslarına başladı. Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo tarafından Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin’e yaptığı ziyaret sonrası dün akşam Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya geldi. Erdoğan’ın Endonezya’daki programı 1 Ağustos’a kadar sürecek.

Bu ziyaret, Cumhurbaşkanlığı seviyesinde Endonezya’ya yapılan dördüncü ziyaret özelliğini taşıyor. Ziyaretin, 65 yıllık maziye sahip iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme ve ekonomik ilişkileri artırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Erdoğan daha sonra Cakarta’daki dünyanın en büyük camilerinden İstiklal Camii’ne geçerek Cuma namazı kıldı. Erdogan daha sonra ise Kalibata Milli Kahramanlar Mezarlığı'na giderek çelenk koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo tarafından Özgürlük Sarayı'nda ağırlanıyor. Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo tarafından Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan, mevkidaşı ile gerçekleştireceği görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan ve Widodo'nun ikili görüşmesinde iki ülke ilişkileri dışında, küresel sorunlar, terörizm ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler hakkında görüşüleceği açıklandı. Özgürlük Sarayı'nda ayrıca heyetler arası görüşme de yapılacak. Bu görüşmelerde de ekonomi, eğitim ve savunma sanayi üzerinde durulacak.

Türkiye, Endonezya’nın Avrupa’da bulunan ülkeler arasında en çok ticari faaliyeti olan yedinci ülke. Geçtiğimiz 2014 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 3 milyar dolar civarında. Türkiye’nin Endonezya’da 65 milyon dolarlık yatırımı bulunmakta. Bu yatırımlar içerisinde en büyüklerinden birisi Sabancı Holding’e ait Kortsa fabrikası.