Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü’de yaptıkları görüşmenin içeriği ile ilgili bilgi verdi.

Putin ve Erdoğan’ın Türk Akımı başta olmak üzere temel enerji projelerini ele aldıklarını ifade eden Peskov, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili teknik problemlerin değerlendirildiğini söyledi.

Basına konuşan Peskov, “Onlar nükleer santralin inşaatı ile ilgili teknik konuları masaya yatırdı. Bunlar büyük kapasiteli projelerde her zaman oluşan teknik problemler. Enerji alanında temel diğer projeler de müzakere edildi. Ukrayna başta olmak üzere uluslararası sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulundular.” dedi.

Putin ve Erdoğan’ın iki ülkenin 100 milyar dolarlık toplam ticaret hacmi hedefini bir kez daha teyit ettiğini belirten Peskov şunları söyledi: “Daha önce belirlenen hedeften vazgeçilmemesi ve öngörülebilir bir dönemde bu hedefin yakalanması teyit edildi. Liderler ekonomik ve ticari alanda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi konusunda düşüncelerini paylaştı.”

Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rus meslektaşını Türkiye’de 7 Haziran’da yapılan parlamento seçimleri, Türkiye’de yaşanan siyasi durum ve yeni hükümet kurulumu ile ilgili perspektifler konusunda bilgilendirdiğini aktardı.