Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İsmail Ertuğ, Avrupa’daki ırkçı partilerin bir araya gelerek AP’de fraksiyon kurmalarına dikkat çekti, demokratik güçleri buna karşı birlikte mücadeleye çağırdı.

İsmail Ertuğ, Avrupa Parlamentosu’nda (AP), Fransız Marine Le Pen’in Ulusal Cephe, Hollandalı Geert Wilders’in Özgürlük Partisi, İtalyan Kuzey Ligi ve Avusturyalı Özgürlül Partisi'nin katılımıyla yeni bir aşarı sağcı fraksiyonun kurulduğunu hatırlattı.

“Bu Avrupa için acı bir gündür.” diyen Ertuğ, aşırı sağcıların hele de devletten aldıkları kaynaklarla Avrupa Parlamentosu’nda olmalarının, yani her bir Avrupalı vatandaş tarafından finanse edilmelerinin katlanılması zor bir durum olduğuna dikkat çekti. Yeni kurulan aşırı sağcı fraksiyonun diğer üyelerine de dikkat çeken Ertuğ, “Macaristan’daki antisemitist Jobik, İngiliz aşırı sağcı popülist parti UKIP’in bir milletvekili de bu fraksiyonun üyesidir. Bu da sadece, birkaç içerik farkının da parayla kapatılabildiğini göstermektedir.” dedi.

“Unutulmamalı ki; aşırı sağcı popülistleri sadece bir şey birleştiriyor.” diyen İsmail Ertuğ, bunun ise korkuları körüklemek olduğunu kaydetti. Bu partilerin ne ortak bir politik çizgiye, ne de bir politik programa sahip olduklarını hatırlatan Milletvekili Ertuğ, “Onların tek ve yegâne hedefi Avrupa’yı zayıflatmaktır.” dedi.

Avrupa fikrinin yüklediği sorumluluğa dikkat çeken Ertuğ, “Avrupa fikri içinde bizlerin görevi Avrupa’da fanatiklik ve aşırılıklara karşı mücadele etmektir. Bizler, Avrupa Parlamentosu’nun (AP), Avrupa Vatandaşlar Odası’nın onların insan düşmanı kampanyalarının mekanı, evi olmasına, böyle bir istismara izin veremeyiz.” dedi. Ertuğ, “Bu yüzden Parlamento’daki bütün Avrupacı güçler, muhafazakârından soluna, yeşilinden liberaline kadar herkesin, bu ırkçı Avrupa düşmanlarının bu önemli koltukları işgal etmelerini engellemelidir. Onlar Avrupa’ya zarar vermek, Avrupa fikrini çökertmek istiyor. Bunu engellemeliyiz.” ifadelerini kullandı.