Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı son dakika haberine göre Esad'a bağlı güçlerin Halep tarafından Afrin'e girmeye başladığı iddia edildi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin sözcüsü Birusk Heseke de, rejim yanlısı milislerin Afrin sınırlarında konuşlandırılacağını öne sürdü.

Dün Suriye devlet televizyonu, Esad yanlısı güçlerin "saatler içinde Afrin'e gireceğini" açıkladı. Açıklama, bir Kürt yetkilinin Şamile YPG'nin Afrin'e girilmesi konusunda anlaştığını duyurması üzerine gelmişti. 

Hükümetten sert tepki

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ürdün'de Esad güçlerinin Afrin'e gireceği yönündeki haberlere, 

"Bu haberleri ben de gördüm bu sabah. Biz başından beri net bir şey söylüyoruz. Bizim Zeytin Dalı operasyonumuzun hedefi belli. Teröristleri yok etmek. Fırat Kalkanı'yla DEAŞ'ı temizledik. Afrin bölgesinde Türkiye'ye tehdit oluşturan YPG'yi temizlemek için operasyon başlattık. Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda vurgumuzu yapıyoruz. Rejim buraya girer mi girmez mi? Girerse ne için girer? Rejim buraya PKK'yı YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durdurumaz. Bu Afrin için de Menbiç için de Fırat'ın doğusu için de geçerlidir." şeklinde cevap vermişti.