Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Siyaset ve Basın Danışmanı Buseyna Şaban, Pekin'de Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü.
Çin medyasına göre, dün Pekin’de Çin Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Wang, Çin’in Suriye konusundaki tutumunu yineledi. Wang, uluslararası toplumun ortak çabalarla terörle mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. Çinli yetkili, ülkesinin uluslararası hukuka uygun ve aynı zamanda ‘’ilgili ülkenin izni’’ dahilinde yapılan terörle mücadele operasyonlarına destek verdiğini söyledi. Suriye sorunu konusunda Üçüncü Cenevre yeni tur görüşmelerin başlaması için ilgili taraflara çağrıda bulunan Bakan Wang, Suriye’deki insani krize dikkat çekti. Suriye’deki insani krizin hafifletilmesinin en acil görev olduğuna dikkat çeken Wang, mülteci akınının bölge ve komşu ülkelerin istikrarına zarar verdiğine değindi.

Wang ayrıca Suriye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini de ifade ederek, başka ülkelerin iç işlerine ‘’kolay karışmaya’’ karşı olduklarını vurguladı. Wang, daha önce de dile getirdikleri ‘’Suriye'nin geleceğine Suriye halkının karar vereceği’’ tutumunu burada da tekrarladı. Wang konuşmasında, Şam yönetiminin kendi şartlarına göre gelişme yolu arayışına da Pekin’in destek verdiğini kaydetti.

Konuk danışman Bayan Şaban ise ülkesinin mevcut durumunu Bakan Wang ile paylaştı. Çin radyosuna göre, Şaban, ülkesindeki krizin ‘’siyasi yollardan çözülmesi için harcanan tüm çabaları desteklediklerini’’ ifade etti ve Çin’in bu konudaki çabalarına teşekkür etti.