Geçtiğimiz gün Avusturya’nın başkenti Viyana’da tutuklu bulunduğu hapishanede intihar ettiği bildirilen açıklanan Kazakistan’ın Viyana eski Büyükelçisi Rahat Aliyev’in, otopsi raporu açıklandı. Otopsi raporunda Rahat Aliyev’in intihar ettiği ortaya çıktı.

Aliyev’in hapishanede öldürüldüğü yönünde ortaya atılan iddiaları Viyana Savcılığı ve otopsi raporu son noktayı koydu. Savcılık Aliyev’in ölümü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, öldürüldüğü yönündeki haberleri yalanlayarak, olayın tamamen intihar olduğunu duyurdu. Yapılan otopside de Aliyev'in intihar ettiği ortaya çıktı. Aliyev’in otopsi raporunda vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadığı belirtilirdi.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nurcan Aytmahanov dün yaptığı açıklamada, Rahat Aliyev’in ölüm sebebinin araştırıldığını ve yakında resmi bir açıklamanın yapılacağını duyurmuştu.

2008 yılında Avusturya’da büyükelçilik görevini yürüttüğü sırada Kazakistan’da hükümeti ele geçirme, adam kaçırma, cinayet işleme , suç örgütü kurma ve yönetme suçlamalarıyla gıyabında 40 yıl hapis alan Aliyev’i 2011 yılında Viyana mercileri Kazakistan’a iadesini reddetmişti. Rahat Aliyev, Kazakistan Devlet Nursultan Nazarbayev'in eski damadı. Aliyev ve Nazarbayev'in kızı Dariga Nazarbayev yaşanan olaylardan sonra boşanmışlardı.