Rusya’nın Baltık ülkeleri ile ilişkileri giderek daralıyor. Estonya’nın başkenti Talin’den Moskova’ya sefer yapan tren, son yolcularını alarak kentten ayrıldı. Yolcu sayısında yüzde 45’lere varan daralma nedeni ile iptal edilen seferler 65 yıldır yapılıyordu.

Estonya tren yolu şirketi Go Rail ay başında St.Petersburg seferlerini iptal etmişti. Go Rail’a ait son sefer ise Moskova’dan Talin’e bu gece gerçekleşecek.

Go Rail Direktörü Alar Pinsel yolcu sayısında yüzde 45’lere varan düşüş nedeni ile seferlerin iptal edildiğini açıkladı.

Talin ve Moskova arasında seferler 65 yıldır düzenli olarak gerçekleştiriliyordu. Go Rail firmasının yolcu sayısında düşüş nedeni ile oluşan açığı kapatacak herhangi bir fon desteği bulamadığı belirtildi.

Estonya devlet demiryolu Eesti Raudtee’nin Moskova-Talin seferlerinin yapılabilmesi için Rus tren yolu şirketi ile görüşme yaptığı kaydedildi.

Rusya’da rublede yaşanan devalüasyon nedeni ile vatandaşlar yurt dışında tatil yerine ülke içinde kalmayı tercih ediyor. Baltık ülkelerine seyahatin daralmasında ekonomik sorunların da etkili olduğuna dikkat çekiliyor.