Etik Gazetecilik Ağı (EJN) Müdür Aidan White, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasını, 'tahammülsüzlük ve medyada çoğulculuğa saygısızlık' ve 'Türkiye'nin itibarına daha da zarar verecek bir skandal' olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama gönderen Aidan White, "İktidar partisinin medyadaki muhalif görüşleri kontrol altına almasına izin verilmesi, tahammülsüzlük ve medyada çoğulculuğa saygısızlığı gösterir." ifadelerini kullandı.

EJN'nin uluslararası basın örgütlerinin Türkiye'ye yaptığı son geziye katıldığını belirten White, 'otasansür belası' sebebiyle Türkiye'de editoryal özgürlükle ilgili endişelere dikkat çekti. White, şöyle devam etti: "Hükümetin müdahalesinden endişe eden gazeteciler ve medya, özellikle bir seçim öncesinde eleştirel fikirlere yer vermeye korkuyor. El koyma işlemi; siyasi eleştirileri boğmak ve medya dünyasındaki tehlikeli korku atmosferini güçlendirme amaçlı. Demokrasi ve insan haklarına saygıyı taahhüt etmiş bir ülke olan Türkiye'nin itibarına daha da zarar verecek bir skandal."