Batı Afrika’nın parlayan yıldızı Fildişi Sahili, devlet başkanlığı seçimi için sandığa gitti. 2010 yılındaki seçim sonrası krize göre bu sene seçimler gayet sakin bir ortamda geçti.

İki turlu seçime 6 rakibi ile giren Alassane Ouattara, oyunu eşi Dominique Ouattara ile birlikte Cocody Bölgesi’nde Saint Marie Kız Lisesi’nde kullandı. Çıkışta basına açıklama yapan Ouattara, bu seçimde ülkeyi bekleyen mücadeleler adına barışın, kardeşliğin ve milli birliğin galip geleceğini beklediğini ifade etti.

Son 5 yılda yüzde 9 büyüyen, ülke genelinde yeni köprüler, otoyollar inşa eden, kakao ve kahvede dünyada söz sahibi ülkenin hali hazırdaki başkanı Ouattara Cuma günkü son mitinginde yeni anayasa vadetti. Ouattara’nın ilk turda yüzde elli oy oranına ulaşıp yeniden seçilip seçilemeyeceği ise merak konusu. Sonuçların bu hafta açıklanacağı belirtildi.

Ülke seçim komisyonundan (CEI) alınan bilgiye göre yerel saatle 07.00 de başlayıp 17.00'de sona ermesi beklenen seçim, ülkenin iç kesimlerinde altyapısal sıkıntılar sebebiyle geç başlayıp, geç bitti.

Toplamda 6 milyon seçmen 20 bin sandıkta oy kullandı. ECOWAS, BM ve Afrika Birliği gibi uluslararası camia da seçimlerde gözlemci bulundurdu.