Fransa Başbakanı Manuel Valls doğalgaz fabrikası saldırısı ile ilgili, İslami terör bir kez daha Fransayı vurdu ifadelerini kullandı.

Çıktığı güney Amerika turunda Kolombiya'ınn başkenti Bogota'da konuşan Valls, 'sefil saldırı' olarak nitelendirdiği terör eylemini kınadığını söyledi. Valls, saldırının Fransa'da terör tehdidinin hâlâ son derece yüksek olduğunu gösterdiğini kaydetti. Fransa'nın güçlü bir ulus ve dayanışma içerisinde olduğuna vurgu yapan Başbakan Valls, terörle Fransa topraklarında ve dışarıda mücadele etmeye devam edeceklerini bundan hiçbir zayıflama olmayacağını söyledi.

Bu arada Fransa Başbakanı Valls, terör saldırısı sonrası Güney Amerika gezisini yarıda keserek Fransa'ya dönme kararı aldı.

KAFASI KESİLEREK ÖLDÜRÜLEN ŞAHSIN KİMLİĞİ NETLEŞTİ

Fransa'nın İsviçre sınırı yakınındaki Isere'de bir doğalgaz fabrikasına yönelik gerçekleştirilen saldırıda bir kişi kafası kesilerek öldürülmüş iki kişi de yaralanmıştı. Saldırıda öldürülen şahsın kimliği de netleşti. Hayatını kaybeden şahsın saldırının meydana geldiği bölgede bir şirkette yönetici olduğu kaydedildi.