Fransa Milli Meclisi, yolsuzlukla suçlanan milletvekili ve belediye başkanı Patrick Balkany'nin dokunulmazlığını kaldırdı.

Soruşturmayı yürüten hakimler Renaud Van Ruymbeke ve Patricia Simon'un talebini görüşen 22 kişilik Milli Meclis Kurulu, oy birliği ile milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Patrick Balkany, yolsuzluk yapmak, vergi kaçırıp kara para aklamakla suçlanıyordu. Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de yakın arkadaşı olan Balkany'nin ayrıca SaintMartin ve Fas'ta sahip olduğu iki villayı da beyan etmediği iddia ediliyor.

Dokunulmazlığı kaldırılan Patrick Balkany, hakkında açılan soruşturmada hakim kaşısına çıkabilecek. Ayrıca soruşturmayı yürüten hakimler yolsuzlukla suçlanan milletvekili için adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı getirilmesi isteğinde de bulundu.

Soruşturma kapsamında, 9 Ocak'ta da milletvekilinin sağ kolu Jean Pierre Aubry'nin ifadesini alınmıştı. Aubry, Fransız basınına yansıyan ifadesinde, Balkany'nin yolsuzluk yaptığını söylemişti. Milletvekilinin kaçırdığı vergileri nasıl akladığı ile ilgili hakimlere bilgi veren Aubry, milletvekilinin Fas'ta aldığı lüks bir villayı kendisinin üzerinde gösterdiğini söylemişti. Ayrıca milletvekilinin kaçırdığı vergileri Singapur'da açtığı bir banka hesabı üzerinden akladığı da iddia ediliyor.

Ana muhalefet partisi Halk Hareket Birliği'nin (UMP) önemli isimlerinden Patrick Balkany, 2001 yılından beri Paris'in batısında yer alan Levallois-Perret'in belediye başkanlığını yapıyor. Ayrıca 2002'den beri de Hauts-de-Seine milletvekilliği görevinde bulunuyor.