Fransa'da bir alışveriş merkezini hedef alan silahlı soyguncular kayıplara karıştı.

Başkent Paris'in kuzeyindeki Villeneuve la Garenne'deki alışveriş merkezi silahlı soyguncuların hedefi oldu. Sabah 6 civarında silahlı oldukları belirtilen 3 kişi alışveriş merkezindeki Primak mağazasına girdi. Görgü tanıkları, soyguncuların mağazaya girişi sırasında panik yaşandığı bazı işçilerin dışarı kaçarken bir bölümünün ise alışveriş merkezindeki kantinine saklandığını söyledi. Olay yerine gönderilen polis özel harekat ekipleri, kantine saklanan 18 mağaza çalışanını kurtarırken silahlı soyguncuların ise hâlâ yakalanamadığı belirtildi. Fransız medyası alışveriş merkezine girerken kameralar tarafından kaydedilen soyguncuların çıkış görüntülerinin ise olmadığını duyurdu.

Polisin 85 bin metrekarelik binada gerçekleştirilen aramasının da sonuçsuz kaldığı, soyguncuların kaçma ihtimaline karşın çevrede de geniş çaplı aramanın devam ettiği kaydedildi.

Polisten yapılan açıklamada, Sabah 6.30 civarında 2 ya da 3 silahlı kişinin Primark mağazasına girdiği ifade edilmişti. Soygunun mağaza içerisindeki bir kişinin saat 7 civarında arkadaşına geçtiği bir mesajla ortaya çıktığı belirtilmişti. Le Parisien gazetesi de silahlı kişilerden birinin bir mağaza çalışanı tarafından tanındığını iddia etmişti.