Fransa'nın İsviçre sınırında yer alan Isere şehrinde bir fabrikaya yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının detayları ortaya çıktı.

Fransız medyasında yer alan haberlere göre, Air Products gaz fabrikasına daha önce de birçok kez mal teslimi için gelen Yassin Salhi, sabah 9.50 civarlarında arabasıyla geldiği birinci güvenlik noktasından yaka kartıyla geçti. İkinci güvenlik noktasından arabasından inen Salhi, hızla koşarak depolanmış gaz tüplerinin yanına ulaştı. Saldırgan daha sonra tüpleri açarak çakmak yardımıyla ateşe verdi.

Yangın alarmı ile kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibinden bir kişi saldırganı yakalayarak kelepçeledi. Saldırgan daha sonra olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi. Fabrika yakınında bulunan kafası kesilmiş kişinin de saldırganın patronu olabileceği, ilk başta onu öldürerek eylemi gerçekleştirmek istemiş olabileceği iddia edildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 3'E ÇIKTI

Bu arada saldırı ile ilgili gözaltına alınanların sayısı 3'e çıktı. Polis, Yassin Salhi'nin yanı sıra saldırının meydana geldiği Air Products fabrikasının yanında şüpheli hareketleri ile dikkat çeken bir kişiyi daha gözaltına aldı. Son olarak Salhi'nin eşinin de gözaltına alındığı açıklandı. Ayrıca polisin Yassin Salhi'nin evinde başlattığı arama da devam ediyor.

Fransa'da sabah saatlerinde meydana gelen saldırıda 1 kişi ölmüş, 2 kişi de hayatını kaybetmişti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olayın terör saldırısı olduğunu açıklamıştı.