Fransa'da İslam ve göçmen karşıtı söylemleriyle dikkat çeken aşırı sağ parti Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, Mısır'da El-Ezher Şehyi Ahmed Tayyib'i ziyaret etti.

Faransız siyasetinin önde gelen liderlerinden Le Pen, Ezher Şeyhi Tayyib'i Kahire'deki ofisinde önceki gün ziyaret etti. Ezher'den yapılan açıklamada, ziyaret talebinin Marina Le Pen'den geldiği belirtildi. Le Pen'in Ahmed Tayyib'e karşı aşırı saygılı davrandığı ve denilenleri dikkatle dinleyip not aldığı aktarıldı.

Görüşmede Ahmet Tayyib'in, Batı ve özellikle de Avrupa'nın IŞİD ve benzeri terör örgütlerini Müslümanlarla aynı kefeye koyarak değerlendirdiğini ve bunun İslam aleminde ciddi rahatsızlıklar doğurduğunu ifade ettiği belirtildi. Ayrıca Ezher Şeyhi, İslam'ı hakkıyla bilenlerden böyle örgütlerin çıkmasının mümkün olmadığını ve bu grupların yaptıklarının ise İslama ve Müslümanlara mal edilmesinin ise ayrı bir yanlış olduğunu aktardı.

Le Pen'nin de Avrupa'da Müslümanlara olan tepkinin bilgisizlikten ve diyalog eksikliğinden kaynaklandığını söylediği aktarıldı.

İyi bir Fransızcası olan Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib'in özel görüşmede misafiriyle bazen Fransızca konuştuğu da belirtildi. Ziyaret sonunda Tayyib'in, Le Pen'e Kur'an'ı Kerim'in Fransızca meali ile bazı dini kitaplar hediye ettiği aktarıldı.

Öte yandan Fransız siyasetçi Marine Le Pen aynı gün Kıpti Patriği 2. Tovadrus'u da ziyaret etti. Ziyarette, Mısır Papa'sı Tovadrus, Le Pen'e Kıpti haçı hediye ettiği belirtildi.