Fransa’da yolsuzlukla suçlanan milletvekili ve belediye başkanı Patrick Balkany’nin dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Soruşturma hakimleri Renaud Van Ruymbeke ve Patricia Simon tarafından yürütülen soruşturmada, Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yakın arkadaşı Balkany, yolsuzluk yapmak ve vergi kaçırıp kara para aklamakla suçlanıyor. Soruşturma hakimleri dosyayı milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması isteğiyle Mali Savcılık’a gönderdi. Soruşturmayı yürüten hakimler, elde edilen delillerin milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmak için yeterli olduğunu savundular.

9 Ocak’ta soruşturmayı yürüten hakimlere ifade veren milletvekilinin sağ kolu Jean Pierre Aubry, Balkany’nin yolsuzluk yaptığını söylemişti. Milletvekilinin kaçırdığı vergileri nasıl akladığı ile ilgili hakimlere bilgi veren Aubry, milletvekilinin Fas’ta aldığı lüks bir villayı kendisinin üzerinde gösterdiğini iddia etmişti. Ayrıca milletvekilinin kaçırdığı vergileri Singapur’da açtığı bir banka hesabı üzerinden akladığı da iddia edildi.

Patrick Balkany’ye yöneltilen suçlamalar arasında belediye başkanlığını yaptığı Levallois-Perret belediyesinin imkanlarını kendi kişisel çıkarları için kullanmak da olduğu belirtildi. Ayrıca 2010 ile 2013 yılları arasında bir turizm şirketine tatil için nakit olarak ödediği 87 bin 367 Euro da yine soruşturma hakimlerinin takibine takıldı.

Ana muhalefet partisi Halk Hareket Birliği’nin (UMP) önemli isimlerinden Patrick Balkany, 2001 yılından beri Paris’in batısında yer alan Levallois-Perret’in belediye başkanlığını yapıyor. Ayrıca 2002’den beri de Hauts-de-Seine milletvekilliği görevinde bulunuyor.