İngiliz Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında var olduğu iddia edilen gerilimin AKP içine bir iç kavga enjekte ettiğini yazdı.

BBC Türkçe servisinin aktardığına göre, Financial Times'ın Türkiye muhabiri Daniel Dombey imzasını taşıyan haberde gazeteci Ahmet Hakan'ın görüşlerine de yer verildi. Hakan'ın "Erdoğan 'kontrol istiyorum' derken Davutoğlu 'Ben başbakanım ve güçlerimi kullanmak istiyorum' diyor." şeklindeki ifadeleri aktarıldı.

"GÜVEN BAĞLARI BOZULDU"

Haberde Erdoğan ve Davutoğlu'nun kökenlerinin tamamen farklı olduğuna da değinilerek önde gelen bir AKP destekçisinin görüşlerine yer verildi: "Davutoğlu başbakan olduğunda ana işinin ülkeyi yeni bir anayasa ve sisteme götürmek olduğunu biliyordu. Erdoğan bu yüzden ona görev verdi."

Adı açıklanmayan AKP destekçisi, Davutoğlu'nun Erdoğan'la arasındaki güven bağlarının şimdi bozulduğunu ve bunun sonucu olarak da cumhurbaşkanının Davutoğlu'na milletvekili aday listeleri üzerinde az bir kontrole izin vereceğini ekledi.