Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı ve Federal Ekonomi Bakanı Siegmar Gabriel mültecilere federal ve eyalet düzeyinde gerekli desteklerin yapılacağını açıkladı. Essen Piskoposluğu Sosyal ve Ekonomi Konseyi’nin daveti üzerine Duisburg Marxloh’a gelen Federal Ekonomi Bakanı Gabriel, ziyaretinde mültecilerin bulundukları evleri ziyaret etti.

Katolik Kilisesi'ne bağlı ve Duisburg Merkez Camisi işbirliğinde sosyal ve aile danışmanlık merkezi Petershof'da Gabriel, Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link, Essen piskoposluk heyeti, Petershof yöneticisi Papaz Oliver Potschien ve Marxloh Cami imamı ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamada bulunan Gabriel, çok seri bir şekilde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Belediyelerin bu konuda eyalet ve federal düzeyde yalnız bırakılmayacağını söyledi.

Toplantıda öne çıkan konuları özetleyen Gabriel, aciliyet gerektiren hususlar özellikle sağlık sigortaları ve eğitim konuları olduğunu vurguladı. "Buradaki angajman ve gayretli çalışmaları görüyoruz. Katolik Kilisesi ve komşu Merkez Cami yetkilileri burada başarılı çalışmalar yapıyorlar. Tabii ki mülteci akımının arttığı bu dönemde yerel kurumlar da sınırlarına çabuk dayanıyorlar. Özellikle sağlık bakımından, gelen insanların aşılama ve sağlık bakımları karşılanması gerekiyor. Belediyelerde çoğu zaman bu masrafların altında ezilip kalıyorlar." diyen Gabriel, eyalet ve federal düzeyde gerekli çalışmalarının bir an önce yapılacağı teminatını verdi. Okul ve eğitim ile mültecilere uzun vadeli bakım ve ilgilenmelere de değinen Gabriel, bunların ancak daha fazla kreş ve ilkokullarda çözünülebileceğini söyledi.