Eski Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov, muhalif lider Boris Nemtsov’u öldüren katillerin Rusya’yı istikrarsızlaştırmak istediğini söyledi.

Gece saatlerinde Kremlin’in karşısında yer alan köprüde kız arkadaşı ile birlikte yürüyen Nemtsov’a arkasından gelen araçtan ateş edildi. 1 Mart’ta düzenlenecek ekonomik kriz karşıtı gösteri organizatörleri arasında yer alan Nemtsov aldığı dört kurşun darbesi ile hayatını kaybetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının sipariş üzerine yapılmış bir provokasyon olarak değerlendirdi ve ailesine, arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Rusya’ya yönelik provokasyon girişimleri konusunda uyaran Gorbaçov, güvenlik güçleri ve istihbarat birimlerine aşırı güç verilmesine yönelik çağrılar konusunda da dikkatli olunmasını istedi.

Nemtsov suikastının Rusya’da durumu daha da komplike hale getirmek isteyen odakların işi olabileceğini kaydeden Gorbaçov, “Hükümet ve muhalefet arasında tansiyonu artırarak ülkeyi istikrarsız hale getirmek istiyorlar. Henüz kimin saldırı düzenlediğini söylemek için erken. Bir sonuca ulaşmadan önce soruşturma görevlilerinin işlerini yapmalarına izin verelim.” dedi.

Bilinen bir ismin öldürülmesinin ardından bir kısım insanların güvenlik tedbirlerinin artırılması yönündeki taleplerine de dikkat çeken eski Sovyet lideri, “Yönetimi olağanüstü yönetime doğru itebilirler. Ancak bu zor durumu daha da kötüleştirir…” uyarısında bulundu.