Güney Kore'de, iki hafta önce ortaya çıkan Ortadoğu Solunum Yetmezliği Sendromuna (MERS) yakalanan 25 kişiden ikisi hayatını kaybetti.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgide, MERS'e yakalananların sayısının 18'den 25'e çıktığı ve bunlardan ikisinin hayatını kaybettiği bildirildi. MERS'in ilk kurbanlarından birisinin 58 yaşında bayan diğerinin ise 71 yaşında erkek olduğu belirtildi.

Bakanlık, virüsün yayılmasını engellemek amacıyla, 750 kişinin karantina altına aldığını duyurdu. İlk taşıyıcının bulunduğu hastanedeki çalışanların da büyük kısmının, karantina altına alınanlar arasında bulunduğu belirtildi. Karantinaya alınan kişilerin yurt dışına gitmelerine ise yasak geldi.

Yasak gelmeden önce ülkeyi terk ederek Hong Kong'a gittiği bildirilen şahsın ise Çin'de bir hastanede karantinaya alındığı bildirildi. Çin sosyal medyasında, virüslü Güney Kore vatandaşın ülkeye girmesinin olumsuz tepki uyandırdığı ve yüzlerce kişinin Güney Kore'ye seferini iptal ettiği bildirildi.

Güney Kore'nin başbakanlık görevini geçici olarak sürdüren Maliye Bakanı Choi Kyung-hwan, ilgili bakanlık yetkilileriyle olağanüstü toplantı yaptı. Toplantıda durumu değerlendiren Choi, "Bu saatten itibaren, hükümet, halkımızın sağlık güvenliğiyle ilgili tüm korku ve endişelerini izole etmek amacıyla tüm tıbbi kaynaklarını kullanacak." diye konuştu.

Öte yandan, virüsün ilk ortaya çıktığı zaman kontrol altına alınmasında ciddi davranmamakta suçlanan Sağlık Bakanlığına, halk arasından gelen tepkilerin artmakta olduğu belirtildi.

İlk defa 2012 yılında Suudi Arabistan’da ortaya çıkarak 23 ülkeye yayılan MERS virüsü, solunum yollarını etkileyen ve bulaşıcı bir hastalık olarak biliniyor.