Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, ülkedeki yüksek eğitimli gençlerin Orta Doğu'da iş bulmasına olanak sağlayacaklarını söyledi.

Geçen haftalarda Orta Doğu ülkelerine 9 ziyarette bulunan Devlet Başkanı Park, bugün yaptığı ekonominin ve yatırımların ele alındığı toplantıda, bu seyahatine göndermelerde bulundu. Ülkedeki yüksek eğitimli gençlerin işsizlik sorununa dikkat çeken Park, sorunun çözümünün adresinin Orta Doğu'da olduğunu belirtti.

Genç vatandaşların işsizlik sorununa değinin Park, ülke içinde çözümün belli oranda olabileceğini belirtti. Park, "Eğer yurt dışında da iş imkanları bulunuyorsa bir an önce bunların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İkinci bir petrol krizi döneminin olabileceği ihtimaline dikkat çeken Park, bu döneme karşı önceden önlem alınması gerektiğini söyledi. Koreli inşaat firmalarının 1970'li yıllarda Orta Doğu'ya gittiğini hatırlatan Güney Kore Devlet Başkanı Park, 'ikinci Orta Doğu Baharı'nın başlayabileceği' uyarısında bulundu.

Geçen haftalarda yaptığı ziyarette Körfez ülkeleri ile teknoloji ve sanayi alanında işbirliği adına birçok anlaşmalara imza attığını belirten Devlet Başkanı Park, bunların hayata geçirilmesi için adımların atılması gerektiğini ifade etti. Park sözlerini şöyle devam ettirdi: "Gençler Kore'yi tamamıyle boşaltsın. Nereye gittiklerini sorduğum da da, Orta Doğu'ya gittiklerini söylesinler."