Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, yolsuzlukların kökünü kazıyacaklarını söyledi.

Güney Kore’de bugün yapılan bakanlar kurulu toplantısının ana gündem maddesi yolsuzluklar oldu. Son zamanlarda patlak veren savunma sanayideki ve kamu iktisadi teşekküllerindeki yolsuzlukların basında geniş şekilde yer alması üzerine gözler Devlet Başkanlığı Sarayı Mavi Köşk’e çevrildi.

Bugün yapılan bakanlar kurulu toplantısında Devlet Başkanı Park Geun-hye, yolsuzlukların üzerine gideceklerini söyledi. “Yolsuzlukların köküne kadar ineceğiz ve o kökün ulaştığı her noktaya ulaşıp söküp atacağız.” diye konuşan Devlet Başkanı Park, yolsuzluğun kabul edilebilir bir suç olmadığını ifade etti.

“Halk kemerini sıkmış, kan ve ter akıtarak mücadele ediyor. Halkın vergisini kendi kişisel çıkarları uğrunda çarçur edenler kesinlikle affedilemez.” ifadelerini kullanan Park, şöyle devam etti: "Ekonomik gelişmemiz engelleyen en büyük sorun aslında yolsuzluklardır. Hükümetimizin yeni Kore’yi inşa etmesinin mihenk taşlarından biri, uzun yıllar boyunca orada burada pusan bu yolsuzluk çetelerinin kökünü kazımak olacaktır.” Güney Kore lideri, yolsuzluklar karşısında artık sert önlemler alma vaktinin geldiğini sözlerine ekledi.