Hac vazifesi için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları, Peygamber Efendimiz'in(sav)Veda Hutbesi'ni irad ettiği Arafat'a çıkmanın provasını gerçekleştiriyor. Kavurucu sıcakların zaman zaman bunalttığı hacı adaylarının imdadına, Hindistanlı dondurmacı Muhammed Sıddık yetişiyor.

Hacı adayları, Hz. Adem ile Hz.Havva'nın dünyada buluştukları ve Peygamber Efendimiz'in Veda Hutbesi'ni irad ettiği Arafat'a çıkmanın provasını gerçekleştiriyor. Arafat'a gelen hacı adayları kavurucu sıcaklara rağmen ibadetlerini yerine getirmenin huzurunu yaşıyor. Hacı adayları, bunaltıcı havadan kurtulmanın yolunu, yıllarca Arafat bölgesine gelip dondurma satışıyla geçimini sağlayan Muhammed Sıddık'ta buluyor.

Dondurma satışından geçimi sağlayan Muhammed Sıddık, satışların gayet iyi olduğunu ve günde ortalama 200 külah dondurma sattığını dile getiriyor. Sıddık düşüncelerini şöyle paylaşıyor: " Buraya gelen hacı adaylarına dondurma satıyorum. Onları serinletiyorum. Günde ortalama 200 külah dondurma satışım var. Tanesini 2 riyalden veriyorum. Aslen Hindistanlıyım. Satışlardan ve işimden memnunum."

Arafat bölgesinde çeşitli seyyar satıcılar bulunuyor. Bazıları daha çok bayanlara yönelik kına satarken, kimisi tespih ve takke satışından geçimini sağlıyor. Tespihler ve takkeler 2 riyal'den satışa sunuluyor.