Hindistan Başbakanı Narendra Modi dün iki günlük resmi ziyarette bulunmak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitti. Modi, 34 sene sonra BAE'ye giden ilk Hindistan Başbakanı oldu.

Başbakan Modi'yi havaalanında Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan karşıladı. Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Başbakan, ziyaretin Hindistan-BAE ilişkilerini artıracağından emin olduğunu belirtti.

CAMİDE ÖZÇEKİM YAPTI

Abu Dabi'deki Sheikh Zayed Grand camisini ziyaret eden Modi, daha sonra Hintli çalışanlarla görüştü. Başbakan BAE'nin en büyük camisinde, Şeyh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan ve Dışişler Bakanı Dr. Anwar Gargash ile özçekim yaparak sosyal medyada takipçileriyle paylaştı.

Hindistan Başbakanı bugün Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ve Dubai hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum ile görüşecek. Görüşmede Dubai'da Hintliler için 50 bin kişilik kriket stadyumu yapılması konusunun da ele alınması bekleniyor.

Abu Dabi'de bir tapınağın inşa edileceğini yine Twitter hesabından duyuran Modi, BAE hükümetine teşekkür ederek bunun büyük bir adım olduğunu yazdı.

Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ticaret geçen yıl 60 milyar dolara ulaştı.

Bugün sonlanacak ziyarette Başbakan Modi, Dubai'deki 10 binlerce Hint gurbetçiye hitab edecek. BAE'de 2,5 milyondan fazla hint vatandaşı yaşıyor.