Hindistan'ın Pakistan sınırındaki kuzey kasabasında hareketli bir otobüse ve karakola yapılan silahlı saldırı ve sonrasında saldırganlara yönelik yapılan operasyonlarda ölü sayısının toplam 10'na yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısının ise 7'si ağır olmak üzere 8 olduğu ifade edildi.

Pencap Eyaleti Hükümet Sözcüsü Harcharan Singh Bains yaptığı açıklamada, şafak vakti yapılan saldırılarda, 4 polisin ve 3 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti. Ordu personeli tarafından desteklenen polislerle yapılan operasyonda ise son 12 saat içerisinde 3 saldırganın öldürüldüğü duyuruldu.

Hindistan sınırında gerçekleşen olayda, saldırganlar önce bir aracı kaçırmış ardından hareket halindeki bir otobüse ateş açmıştı. Aynı saldırganlar Pencap Eyaleti'nde bir sınır kasabası olan Gurdaspur yakınlarındaki bir polis karakoluna silahlı saldırıda bulunmuştu. Toplam 8 kişinin yaralandığı saldırılarda, yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Polisin saldırganların Pencap eyaleti sınırındaki Keşmir'den mi yoksa Pakistan'da mı geldiğini araştırdığı ifade edildi. Keşmir'de isyancıların 1989'dan beri özgürlük veya Pakistan ile birleşmek için savaştığı biliniyor.

All India Radio'daki habere göre bölgedeki bir tren yolunda polisin 5 bomba bulduğu, bundan dolayı tren seferlerinin askıya alındığı aktarıldı. Bombaların polise olan saldırıyla ilişkili olup olmadığının ise henüz netlik kazanmadığı vurgulandı.

PAKİSTAN SALDIRIYI KINADI

Öte yandan Pakistan Dış İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Hindistan sınırındaki saldırı kınandı. Açıklamada Pakistan'ın terörün tüm formlarını ve tezahürlerini kınadığının yinelendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "En içten dileklerle duygularınızı paylaşıp taziyelerimizi sunuyor ve Hindistan halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.