Hırvatistan Başbakan Yardımcısı, Bölgesel Gelişim ve AB Fonları Bakanı Branko Grçiç ve beraberindeki heyet, Türkmenistan'da temaslarda bulunuyor. Grçiç, Türkmenistan-Hırvatistan Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısı ve ortak İş Forumu için Aşkabat'ta bulunuyor. Grçiç, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik, eğitim, sağlık, inşaat, ulaştırma gibi pekçok alandaki işbirliği konuları değerlendirildi.
Hırvatistan Başbakan Yardımcısı Grçiç, Türkmenistan ile işbirliğinin geliştirilmesinin dış politika önceliklerinin birisini teşkil ettiğini kaydetti. Bakan, bu nedenle aralarında işadamlarının da bulunduğu kalabalık bir heyetle Aşkabat'a geldiklerini ve çeşitli alanlardaki münasebetlerin daha da ileri seviyeye taşınmasına yönelik konuları görüşmek istediklerini kaydetti.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov da Türkmenistan'ın Avrupa Birliği ülkeleri ile işbirliğine her zaman önem verdiklerini kaydederek, karşılıklı çıkara dayalı işbirliği için açık bir ülke olduklarını söyledi.
Berdimuhamedov ile Grçiç, son yıllarda ikili münasebetlerde ön plana çıkan enerji ve ulaştırma sektöründeki konuları değerlendirdi.
Türkmenistan, Hazar Denizi'ndeki ulaşım sektörünü geliştirmek amacıyla Hırvatistan'dan RO-PAX hem yük hem de yolcu taşıyan dev gemi satın aldı. Bu gemilerinden yine bir tanesinin önümüzdeki dönemde Türkmenistan'a getirilmesi planlanıyor.