Hollanda'da Kral Willem-Alexander'ın doğum günü Başkent Amsterdam'da olduğu gibi ülke genelinde coşku ile kutlandı. Kral Willem Alexander, Kraliçe Maxima çocukları ve Kraliyet ailesi bu yıl kutlamalar nedeniyle Dordrecht şehrinde halk ile bir arada olarak kutlamalara iştirak ettiler.

Dordrecht Belediye Başkanı Arno Brok, bu yıl Kral Günü kutlamaların kendi şehirlerinde yapılmasından dolayı onur duyduklarını söyledi. Kral Willem Alexander Kral Günü ve 48. yaş günü kutlamalarına Dordrecht halkının yoğun ilgisinden dolayı memnun olduğunu söyleyerek halkı selamladı.

AMSTERDAM'A İNSAN SELİ

Her yıl Kraliçe Günü olarak kutlanan nisan ayı sonundaki kutlamalar Beatrix'in tahtını (2013) oğlu Willem Alexander'a devretmesi ile birlikte 'Kral Günü' olarak kutlanmaya başlandı. Hollanda'da Kral Günü kutlamaları çerçevesinde Hollanda'da kutlamalar nedeniyle ülkenin dört bir yanı ulusal renk olan turuncuya büründü. Amsterdam'da Kral Günü vesilesiyle Dam meydanı doldu taştı. Amsterdam'a bu yıl farklı şehirlerden 200 bin ziyaretçinin tren ile geldiği açıklandı. Şehre akan insan seli nedeni ile trafik araçlara kapatıldı.

BAŞBAKAN RUTTE'DEN KUTLAMA MESAJI

Bu kutlamalar 2013 yılında tahtı annesi Beatrix'ten devralan Willem-Alexander'in aynı zamanda 48. yaş günü kutlandı. Bu çerçevede Kral Willem Alexander, Kraliçe Maxima ve çocukları ile birlikte Dordrecht'teki kutlamalar katıldılar. Hollanda Başbakanı Mark Rutte de kralın yaş gününü kutladı.