Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da avukat Haydar Zengin'in, iş yerinde silahla vurularak öldürülmesinin ardından otopsi işlemleri hala devam ediyor.

Zengin'in ağabeyi ve yakınları, cinayetle ilgili gelişmeler hakkında herhangi bir bilginin kendilerine verilmediğini, Amsterdam polisinin araştırmalarına devam ettiğini belirtiyor. Zengin'in naşının Amsterdam'da bir hastanedeki morgda bulunduğunu aktaran yakınları, cenaze işlemlerinin hafta içine kayabileceğini bildirdi. Amsterdam'da cenaze namazının kılınmasının ardından ise naşın Kırşehir'e götürüleceği açıklandı.

Öte yandan, aileye birçok Avrupa ülkesinden vatandaşlar başsağlığına geliyor. Haydar Zengin'in ailesi, Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk başta olmak üzere birçok Türk vatandaşının kendilerini ziyaret ettiğini açıkladı.

Avukat Haydar Zengin 10 Ekim'de Zaandam kentinde yapılan törenle AK Parti Hollanda Seçim Komisyonu'nda görev almıştı. İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından kendisine AK Parti rozeti takılan Zengin, 1 Kasım seçimlerinde Amsterdam RAİ Fuar ve Kongre Merkezi'nde 21-25 Ekim tarihlerinde oy kullanılacak sandıklarda görev alacaktı. Zengin'in öldürülmesinin ardından tekrar Amsterdam'a gelen Külünk burada, cinayetin siyasi bir boyutunun bulunmadığını söyledi.

Amsterdam'da avukatlık yapan Zengin, 15 Ekim Perşembe günü saat 17.00 sularında ofisteki masasında ölü bulunmuştu. Zengin ve ailesinin bir süredir tehdit aldığı, bundan dolayı sık sık yer değiştirdiği, bir önceki bürosunun Zaandam şehrinde olduğu ve akrabalarının yanında geçici olarak kaldığı iddia edildi.